Ana içeriğe atla

Arabamı Nasıl Kullanmalıyım? Pratik Bilgiler

   Merhaba arkadaşlar böyle arada sırada sizlere araba kullanırken veya uzun süreli araba kullanıyorsak nelere dikkat etmemiz gerektiğini neler yapmamız gerektiğini anlatacağım. Buna gerek duymamın sebebi hem arabamızın bakımı, temizliği, sürüşü vs. gibi etkenleri nasıl yapmamız gerektiği şeklinde olacaktır.

Arabanızı Daima Temiz Kullanın
   Temizlik imandandır hadisi şerifi ile yola çıkalım. Unutmayalım araba hem kendinizin hemde ailenizin kullandığı bir araçtır. Yani ister istemez temizlik ihtiyacı olması gereklidir. Haftalık araba yıkama iç dış temizleme yapmak bence oldukça yeterlidir. Ben kendinizin yapma taraftarıyım. Hem bu sayede efor harcamış olursunuz hemde bir aktivite yapmış sayılırsınız. Arabanızı temizlerken her insanda olacağı gibi özenle bu işi yapmaya çalışırsınız. Bu da enerji harcamanızla doğru orantılıdır. Mesela örnek verelim. Bir şirkette bütün gün masa başında çalışıyorsunuz. Akşam eve gelip yaptığınız şeyler arasına araba temizliğini ekleyebilirsiniz. Hadi olmadı en azından hafta sonlarını ekleyebilirsiniz.

   Zararı olmaz yararı olur. En basit örneği, temiz bir araç, hayat kalitesini ya da size kendinizi özel hissettirmenize yardımcı olacaktır. Hadi bir anda arabayı satmanız gerekmektedir. Belki ihtiyacınız var belki üst model araba alacaksınız. Her neyse emin olun sizin o şekilde arabayı temiz kullandığınızı bilen birisi arabanın piyasası ne ise hiç uzatmadan onu sizden alabilir. Herhangi bir şekilde pazarlığa bile oturmaz. Veya tanımayan birisi diyelim. Arabanın temiz olduğunu görünce dikkatle bakınca ister istemez arabaya ısınıp onu ısrarla sizden almak isteyecektir. Yani dediğim gibi basit bir şey gibi görünebilir. Bu basit şeyin size zararı değil yararı olacağına eminim. 

Yorumlar