Ana içeriğe atla

Çita Hakkında, Son Model Araba ve Çita

   Çita kedigiller ailesine üye olup, hızlı koşması ile bilinir. Çita türü Güney Doğu ve Afrika' da görülür. Bu yazımda size bir hayvanın nasıl milyon dolarlık arabalardan daha hızlı olduğunu anlatmaya ve beraber şaşkın olmaya davet ediyorum.

   Çitalar hızlarıyla insanoğlunu kendine hayret ettirmiştir. Düşünün bir hayvan, yani demek istediğim tıpkı insanlar gibi kemikleri olan, uyuyan, su içen, beslenen, nefes alan kısacası doğup ölen bir canlı.

   Bu canlı bilim adamların, mühendislerin, dahilerin yaptıkları o güçlü, kuvvetli milyon dolarlık motorları bile geride bırakmıştır. Çita 3 saniye de 100 km/saat hıza ulaşabildiğini biliyor musunuz ? Tam olarak sayılara takılırsak 3.1 saniye de 108 km/saat'e erişiyor. Bu nasıl bir varoluştur ki 3 saniye gibi kısa sürede 100 km/saat hıza erişebiliyor. Şöyle bir düşünelim ben "düşünelim" kelimesini yazarken o bu hıza neredeyse erişmiş oluyor. Nefes alıp verirken o bu hıza erişmiş oluyor. Başımızı kaşımaya yukarı kaldırırken tam saçınıza değdiği anda o bu hıza erişmiş oluyor. Artık daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

   Lamborghini, Ferrari, Bugatti gibi ünlü araba markalarının daha yeni yeni 3 saniye de 100 km/saat hıza erişen arabalar yapabildiğini düşünün. O bir makine bu ise bir canlı. Düşündükçe insan bazı arayışlar, bazı düşüncelere giriyor. Yaratan ne güzel yaratmış diyerek bu konumuzu burada noktalayabiliriz.

Yorumlar