Ana içeriğe atla

İdeal Araba Nasıl Olmalı, İhtiyaç Fazlası

   Yeni model arabalar hakkında yazımı okumaktasınız. Yeni nesil arabalar artık, fazla iş gücü ve sermaye gerektirmiyor. Arabaları tasarlayan mühendisler en ucuz ve olabilecek sağlamlık şeklinde orantı kurarak bu arabaları üretmeye çalışıyorlar. Seri üretime geçtiğimizden beri bazı araba markalarının maliyeti nasıl azaltabilirim düşüncesi ile gelinen bu teknoloji ve ham madde ihtiyacı bunları karşıladığını söyleyebiliriz.

   Aslında yine bütün bu teknoloji ve uğraş insan oğlunun yine daha fazla üretme daha fazla kazanma şeklinde oluşmaktadır. Biz konumuza dönelim. Büyük markaların çıkardığı yeni araba modelleri fiyat olarak standart bir ailenin alabileceği şekilde olup, arabanın özellikleri ve konforu üst düzey arabalarla hemen hemen aynıdır. Tabi her ne kadar abartma yapsak da birebir aynısı olamaz. Çünkü bazı araba markaları bu arabaların sermayesinden kaçmak yerine daha sağlam parça ve donanım kullanmaktadır. Amaçları araba ucuza maal edilmesi değil, müşteri memnuniyeti ve doğru orantı olarak o müşteri memnuniyetinden akış sağlanan para şeklinde olur. Bu da farklı bir para kazanma şekli sonuçta ve gerçekten piyasada en saygı değer araba şirketleridir onlar. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılar mı diye sorarsanız. Karşılamaktan ziyade fazlası vardır. Yani bu tarz üretilen arabalar daha çok üst kurumlar bakanlar başkanlar için tasarlanmış olup genellikle onlara devlet tarafından tahsis edilen araçlardır. Tabi bu araçlarda kamunun gereksinimlerini karşılamaktadır.

   Demek istediğim önemli olan daha üst model değil de ihtiyaçlarımıza karşılık veren araba bize kafidir. Sonuç olarak kullanmadığımız özelliklere para vermek bana kalırsa ya merak ya da ahmaklıktır. Artık siz düşünün taşının.

Yorumlar