Ana içeriğe atla

Araba Gerçekten Gerekli mi? Bize Yararı ve Zararı

   Araba insanların ihtiyaçlarını karşıladığı gibi bu ihtiyaçları karşılayan aletin giderleri de olmaktadır. Bu giderlerin yanı sıra bazı sürprizler de görmek mümkün. Günlük hayatta kullanırken aracınızı kaza gibi olaylar başınıza gelmesi olasıdır. Yani siz ne kadar usta şoför olursanız olun acemiler her zaman her yerdeler ve kazaya sebep olmaktadırlar.
   İnsanlarımızın İstanbul gibi bir çevrede araba sahibi olmak istemeleri gerçekten çok tuhaf bir durumdur. Aile ile seyahat edecek kişilere lafım yok ama sadece tek kişi yaşayan ve keyfine düşkün kişiler bu duruma hiç takılmadan araç alıp, içinden çıkılmayan İstanbul trafiğine katılıp işleri daha da çekilmez hale koymaktadır. Benim şahsi düşüncem araba gerçekten bu zamanda lazım. Evet lazım ama bu ihtiyacı gidermek için de bilinçsiz karar verme taraftarı değilim. Sonuçta karar sizin ama bence bir düşünün. Bir araba ne getirir ne götürür ? Hemen düşünelim. Sadece ufak bir hesap yapalım. Öncelikle arabanının mutlak giderleri olan kasko, sigorta, muayene gibi masrafları olacaktır. Bu sadece arabayı aldığımızda daha kullanmaya başlamadan cepten çıkan para düşünün. Sürekli olan yakıt alacaksınız. Tamam aldığınız yakıtı mantıklı kullanırsanız problem yok ama şimdi şöyle bir düşünmek gerekirse mesela seyahat edeceksiniz il dışına atıyorum yakıt olarak 300 lira yakıyor araba gideceğiniz yere... Otobüs biletleri 100 lira yolda masrafınız 50 lira toplam da 150 lira ediyor. Yani 150 lira cepte. Tabi bu gidiş bir de gelişi olacak illa ki. Toplamda 300 lira kar etmiş bulunmaktasınız. Durumları istediğimiz şekilde genişletebiliriz. Uçaktan örnek vererek, arabayla gitmenin keyfini konuşarak gibi... Ama sonuç itibari ile yapmamız gereken bütçemize nasıl daha az yük oluruz diye düşünüyorum. Bu arada benim lafım tek başına seyahat edenler içindir. 5 kişilik bir aile arabasıyla gezmeye gitse veya tatile tabi ki mantık olarak kendi arabanız size büyük bir katkı sağlayacaktır.
   Şimdi bir düşünürsek ihtiyaçlarımızı gidermek için "Ben" kavramını değil de "Biz" kavramını düşünmekte fayda var. İnsanlarımızın yaptığı çok gereksiz, mantıksız seçimleri var. Çünkü ihtiyaçlarımız doğrultusunda bir şeyler almalıyız veya kullanmalıyız diye düşünüyorum. He dedeniz den miras kalmışsa veya para bolsa zaten bize diyecek bir şey düşmez.

Yorumlar