Ana içeriğe atla

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir Kısa Bilgi

  Araçlarımızla kaza yaptığımızda, karşı taraftaki aracın hasar ve masraflarını karşılamak için böyle bir sistem uygulanmaktadır. Bu sayede oluşabilecek durumlarda zorunlu trafik sigortası bu durum içerisindeki masrafları karşılamaktadır. Bu sigorta karşılıklı olarak her iki sürücünün masraflarını hasarlarını her hangi bir şekilde cebinden masraf yapmadan sigorta sayesinde ödenmektedir.

   Bu yazımda sizlere zorunlu trafik sigortasının yararlarını anlatacağım. Düşündüğümüz de gerçekten çok önemli olan pahalı özel sigorta sistemleri vardır. Bu sigortaları yaptırmak yerine devletin koymuş olduğu kanun ile trafikte olan her araca sigorta yapılmaktadır. Sigortasız araç, trafiğe çıkması yasak olmakla beraber yakalandığı takdirde arabayı bağlama ve para cezasına çarptırılır. Bu sistem sayesinde maddi durumlar sürücünün cebine 5 kuruş dahi çıkarmamaktadır. Sadece senelik olarak sürücüler zorunlu trafik sigortasını yaparak belli çerçeveler çerçevesinde para ödemektedir. Ödediğiniz miktar araçtan araca değişiklik gösterir. Bu değişiklik araç markası, modeli, yakıt türü olarak ayrılabilir.

   Bana kalırsa bu sayede hiçbir sürücü mağdur olmamaktadır. Yapılan onca kaza sonucunda binlerce zarar meydana gelmektedir. Bir gün böyle bir durum yaşadığınız da cebiniz de verecek paranızın olmadığını var sayarsak eğer gerçekten takdire şayandır. Yapacağımız onca birikimi korumaktadır. İlla ki sigortayı yaparken bazı ücretler ödüyoruz. Ama ödenen bu ücretin kaza sonucunda oluşan hasardan kat kat düşük olduğunu söyleyebiliriz.

   Aracınızın zorunlu trafik sigortasını internet üzerinden ne kadar tutacağını bazı sigorta şirketlerinin internet sitesinden fiyatları öğrenebilirsiniz. Size tavsiyem sigorta poliçelerini iyi okuyup gözden geçirin sigorta şirketleri arasında bazen bazı durumlar farklılık göstermektedir. Kazasız belasız bir gün dileğiyle...

Yorumlar